drömmen

I natt drömde jag knäppt.


Jag drömde att jag och mamma var ute och red tillsammans. Plötsligt började vi känna oss väldigt hungriga. Vi passerade ett par andra hästar och tänkte "varför inte skjuta en häst?". Mamma tog fram geväret och sköt iväg ett skott mot en brun häst. Hon missade. Jag tog därför över geväret och sköt hästen rätt på så den började blöda häftigt. Smarta som vi var tänkte vi "om vi bara äter en bit av hästen kan den repa sig och leva vidare".... Vi åt tills vi blev mätta, men hästen kunde dock inte återgå till det normala igen utan bara blödde på. Då får jag tanken att ringa Jenny, min förra hemgruppsledare. Jag berättar om situationen och hon ropar ut förskräckt: "Åt ni av hästarna?". "Ja" svarar jag. "Dem åt Markus och jag av förra veckan och vi har haft magsjuka i flera dagar".


Sen kommer jag inte ihåg mer.

första advent

Idag får vi tända första ljuset i adventsljusstaken. I varje fall dem som har sin uppe. Det har inte vi. Och det kom jag på precis nu när jag skulle skriva om det. Ahh vad tragiskt! Nu kan jag inte gå och lägga mig förrän det är fixat.


Imorse hakade jag på Hanna (nummer två) till Betelkyrkan för att höra en fin adventskör som hennes mamma är med i. En liten barnkör sjöng också och det lät allt för underbart. Sen blev det att traska lite på stan i yrvädret tills mina päron hämtade upp mig. Har stökat, och flyttat på kontorsaker nästan hela dagen. Nu är allt kart, och Hanna har ett mindre helgjobb. Aja. Jag får hitta ett nytt.



oboy

En dålig del av min dag. Det fick mig att tappa orken för resten av kvällen. Så det kan gå.


Nokia



Nu har jag fått en ny polare! Eller jag har rättare sagt fått låna en mobil av Emma, min franska vän, tills jag hittar en egen. Den är grymt mycket bättre än den sengångare jag hade innan. Den här är snabb, och är touch, men det är en Nokia. Jag vet inte så mycket om Nokia. Vill byta meddelande signal men det har jag ingen aning om hur jag gör. Kommer nog på det snart.... Plus att mitt minneskort till min förra mobil inte passar in i den här. Får kanske köpa en för en billig slant.

Imorgon fyller systern år. Från att vara tonåring till vuxen, som hon brukar säga. Det är första gången som hon "firar sin morgon" själv eftersom hon bor själv. Därför kommer ingen att väcka henne med födelsedagssången. Då kom hon på att om hon spelar in när hon själv sjunger "Ja må du leva" kan hon ha det som en alarmsignal när hon ska upp. Haha. "Vad tragiskt" sa mamma när jag berättade det för henne. Nu istället har mamma och jag spelat in när vi sjunger till henne, och hon kommer ha det som en ringsignal istället. Jag tyckte det var lite roligt.


Sleep. För imorgon ska jag jobba.

nationella i engelska

Jag bävar inför imorgon! Engelska nationella. Skrivuppsats. Blä, varför sa jag att jag skulle tenta av Engelska B för?

min maggie

Det här inlägget kommer jag att tillägna Maggie, den hyperaktiva.


Maggie. Maggie. Maggie. Hur ska man kunna beskriva dig i bara ett endaste inlägg? Jag skulle kunna skriva flera tusen. Idag insåg jag hur mycket jag har saknat din gemenskap. Jag insåg hur mycket jag har saknat thefourfaboulus gemenskap. Ni betyder mycket för mig. Du betyder mycket för mig. Du Maggie lös upp min kväll. Du lyser upp många av mina dagar här i livet. Ahh man kan inget än att göra att skratta för att du är så underbart livlig, rolig, energisk, glädjespridande och go vännen min. Som idag. Och som så många andra gånger sprutar du ut dina simpla men extremt roliga, ibland ofattbara och frågande kommentarer. Men det är rena rama Maggie som sprutar ut och det är så väldigt mycket uppskattat hos mig! "Befriande kärlek" "hippielockar" "håltagning --- får endast ske efter tillåtelse från hyresvärden...." "let's feed" och en massa mer. Maggie du är helt enkelt underbar. <3



ibland får man ha lite tur

Vilken helg. Plugg och en massa plugg.
Hela lördagen spenderade jag med att läsa en bok som jag ska ha läst klart innan jag har nationella i engelska vilket jag har nästa vecka. Jag vaknade. Läste. Åt frukost. Läste. Gick på toa. Läste. Åt lunch. Läste. Läste läste läste ända till klockan tre på natten. Jag trodde aldrig att jag skulle komma igenom denna bok. Inte tröttnade jag på att läsa den eftersom den är så bra. Redeeming Love. Läste hela 400 sidor. Jag är inte lite stolt. Om du någon gång har lust att läsa en bra bok som verkligen griper tag i dig och får dig att tänka om på livet, då ska du läsa den här boken. Ingen tvekan.


"God always answers, in his time, not in yours. You'll know what you're suppose to do when the time comes."


Idag har jag pluggat en massa franska. Och jag har märkt hur mycket jag suger på franska. Ska (vet inte egentligen) redovisa imorgon om min franska bok som jag läst, och det stod helt stilla i skallen vad jag skulle berätta om, eller rättare sagt hur jag skulle formulera mig. Vips så får man världens tur. Eller Guds nåd över mig. När jag väl sitter där och inte kommer någon vart tänkte jag tanken att logga in på facebook en liten sekund. Gissa vem som är online då? Jo, min goa vän Adrien från Belgiem. Ahhh det räddade mig! Nu fick jag lite rätt i mina meningar, plus att jag pratade med Emma, som också ska redovisa imorn, att vi ska försöka prata med Anne om vi kan göra det på onsdag istället. Hoppas, hoppas, hoppas.
Istället för att prata en massa mer. Skulle kunna sitta och skriva en evighet om vad jag har gjort och allt idag. Men det får inte plats. Dusch och sen sova. Adjö.

jag känner mig lite blåst

Hanna och Linda kan verkligen luras!

last christmas

Börjar få igång lite julkänslor. Längtar tills det ser juligt ut i staden, snö på backen, att julskivan är på i hemmet, baka julgodis med vänner och familj och massa mer. Myyys.

Underbaraste schemat idag. Börjar 13.40 med matte och slutar för dagen 14.30. Ska upp på stan en sväng och köpa julklappar till min familj och vänner borta i usa. När det är klart ska jag äta med anna. Det var ett tag sen sist jag såg henne. Senare ikväll blir det kulturnatten :)



utan mobil och utan cykel och snart utan liv

Jag orkar iiiiinte. Den här dagen har varit sämst. Min mobil är sämst. Min email är sämst. Min cykel är sämst. Min svenska är sämst. Allt är bara sämst.
Imorse verkade det som om min mobil hade pajat helt. Fick inte ens igång den, och när jag skulle få en mobil av pappa finns det nästan inga kontakter kvar så hur ska jag då få tag på folk om jag inte har kontakter men en mobil? Levde utan mobil idag (den började småleva lite nu på kvällen och kan hosta fram ett eller annat sms som jag fått under dagen). Får skicka han till sjukhuset snart, eller dödsbädden. Dagen blev inte bättre av att jag blev tvungen att cykla hem på min latin lektion eftersom min mail med mina recension mm inte hade kommit fram. Lite senare cyklar jag äntligen hem, men på väg upp för bron hoppar kedjan till cykeln ur. Det var bara att gå hem. Hoppas att nästa dag går liiiite bättre. Ser fram emot en mysdag med mina underbaraste Hanna och Linda :)

bring me back

gräv ner mig i en grop

När man nu har kämpat så mycket och endast sovit fem timmar i natt så får man reda på att det inte är någon redovisning idag. Hur kunde jag missa det? Istället är den på måndag. Tur i oturen. Skulle gärna velat ha gjort den idag så man slapp med ett till projekt den här helgen.


Plåster på det såret har jag defenitivt inte. Ännu mer plugg tills imorgon, men den här gången har jag tappat bort pappret där manuset till vad jag ska skriva är borta. Men tack vare fina Sara löste det sig. Inte nog med det upptäckte jag att min klänning på ellos är slutsåld. SLUTSÅLD. Jag är förstörd. Hade planerat att ha den på julafton eller på nyår. Allt rasar samman. Stackars lilla hanna och hennes i-lands problem. Vad ska det bli av med mig?

jag orkar inte mera

nu har jag suttit här ett bra tag och pluggat om dramatiken i antikens grekland och jag kommer ingen vart. jag har redovisning imorn. glömde den viktiga boken i skåpet med all bra fakta, för på google hittar man inte ett dyft av det man söker efter. jag kan inte koncentrera mig heller för jag är väldigt trött, och väldigt sugen på något gott. men jag ska kämpa vidare tills jag är redo att kunna redovisa imorgon.

snöööööö

Så här kan man se ut efter att ha cyklat hem i en snöorkan. Blöt. Maskaran har kladdat sig ner under ögonen. Usch. Snö kan få finnas. Men snöstormar? Nej tack.


scrapbooking

gandalf

"All we have to decide is what to do with the time that is given us"

funderingar ger en nackspärr

Vad tråkigt att leva ett liv där man bara strävar efter sitt eget välmående eller sin egen framgång. Pengar, familj, jag, mitt, leva, mat, resa, jobba. Jag skulle aldrig kunna leva ett sådant liv. Kanske därför jag inte vet vad jag vill göra av med mitt liv. Finner ingen tillfredsställelse att jobba ihjäl mig tills jag blir pensionär. Jag vill inte jobba. Men man måste ju ha pengar för att överleva. Och pengar får man när man jobbar. Jag känner för att göra något annat. Något utöver det normala. Jag har ingen som helst aning vad och det gör mig så frustrerad. Vill veta nu nu nu nu. Ibland funderar jag på hur livet skulle sett ut om jag föddes i ett annat land. Eller i en annan familj. Tänk om jag hade varit en fattiglapp i Asien eller en dotter till en miljardär i Usa. Det känns som om det borde vara en mening med att jag föddes just i Sverige, och att jag bor just där jag bor. Gud har placerat mig där jag är just nu med ett syfte. Det borde finnas något speciellt han vill göra med mig just nu isåfall. Människor han vill att jag ska kunna beröra, stötta, vittna eller helt enkelt vara en bra vän till. Jag vet inte, men det borde vara så. Guds plan gäller ju inte bara då man blir äldre. Planen är ju hela livet vi lever oavsett hur gammal man är. Man är förstås mer medveten om den när man blir lite äldre. Dock känner jag inte att jag uppfyller den då. Jag gör ingenting speciellt just nu som skulle kunna påverka andra till det bättre. Inte vad jag själv är medveten om. Borde egentligen sova nu. Ska jobba imorn. Vill inte jobba, fast jag vill jobba. Det är konstigt det där.

livet är en konst


av: Hanna                                                                                 

av: Victoria                                                                                 





Fick jobba idag som vikarie igen. Gick och handlade med en tant som led av afasi, vilket betyder att hon bara kan förstå vad man säger men själv inte kunna uttrycka sig. Lite jobbig, men en mycket intressant handling. Började ösregna på väg hem. Gav mamma en BLÖT kram efter hennes mobbning av att jag inte har körkort ännu. Hemma hos Victoria ikväll har vi målat lite med akvarell. Dessa fina konstvärk blev det höööh. Förstås blev det ett avsnitt med Vampire Diaries också.

RSS 2.0