hur tänker människor i dag?

Ashley och Mary-Kate Olsens klädesmärke The Row har släppt en ny collection med handväskor inför hösten 2011. Där kan man fynda denna "exotiska" ryggsäck gjord av krokodilskinn. Den kostar bara 250 000 kronor. Fattar inte att det finns en endaste människa där ute som ens kan tänka en tanke till att faktiskt köpa den, och det finns säkert fler väskor i andra kollektioner och märken som kostar bra mycket mer. Kan man inte göra något mer vettigt för pengarna? Bara för att man var född i lyx betyder det då att man ska köpa de allra dyraste sakerna också? Det finns faktiskt människor i nöd. Just nu lider 20 miljoner i Afrika av hunger, så skulle man inte kunna hjälpa dem istället för att köpa en dyr handväska? Förstår inte vad folk tänker med idag. Ibland kan jag själv tycka att jag är snål när jag har spenderat hela mitt studiebidrag på 1050 spänn till shopping istället för att kunne hjälpa någon annan som verkligen skulle behöva pengarna.... Vi borde tänka om. Vi borde vara så otroligt tacksamma och uppskatta det vi har istället för att vara tvugna att gå i det allra senaste inom mode, köpa de dyraste och senaste prylarna, eller bara ha mer och mer och mer. Världen är knäpp. Världen är egoistisk. Punkt slut.

Ola Rapace och Bombdåd

Oj vilken händelserik dag! Har nog aldrig hänt så mycket på en dag.

Brände mig på ugnen i morse så fick bära världens största avkylningsbandage. Senare råkar jag ställa in en mammas barnmat (till sitt barn) för länge i mikron så att maten vällde ut. Det var alltså barnmat på hela "mikrovågstallriken". Därefter får vi höra att det har varit ett bombdåd i Oslo!! Världens chock!! Massa poliser kom till flygplatsen för att säkra den så att inget bombdåd skulle hända där också.




... och ännu senare på kvällen får vi besök av en kändis i kassan. Nämligen Ola Rapace. Hade ingen aning om vem det var höhö. Men nu vet jag. Nu har vi ännu en kändis att sätta på Upper Crusts lista. Veronica Maggio, Ronaldo, Timbuktu... mm.




Nu sitter jag och Anna i våra sängar och ska snart lägga oss. Vi har en ledig dag imorn som vi hade sett fram emot så länge. Hade planerat att åka in till Oslo för en sväng. Grilla med några vänner för att sedan gå på bio men den planen är nu nedspolad i toaletten. Tack för det bombdån! Godnatt!

en trudelutt

where did the sun go?


Hejsan hoppsan!

Nu ligger vi i våra sängar redo att gå upp. I alla fall jag som börjar jobba 12.30 med rydd. Första gången jag ryddar så det ska bli kul/intressant. Inte för att det kanske är en så rolig uppgift men skönt att göra något annat än att kutta baguetter eller stå i kassan hela tiden.

I onsdags sken solen väldigt skönt och vi gick ut för att sola lite, tyvärr brände jag mig...aj... Anna började jobba vid tre så jag stack till huvudstaden en kortis kortis. Att åka dit tog en och en halv timme, var där i tre timmar för att sedan åka hem som tog två timmar. Inte så värt men det skulle vara roligt att åka dit när också Anna kan.

Idag regnar det.. Varför kan det aldrig vara sol jämnt och ständigt på sommaren?
Nu ska jag iaf göra mig iordning. Äta frukost. And a little more.
RSS 2.0